Kako izbrati pravo folijo? - samolepilne (barvne) folije za izrez

18. 05. 2021

Barvne samolepilne folije za izrez

Avery Dennison je vodilno podjetje na področju grafičnih materialov. Naše stranke potrebujejo folije za digitalni tisk (xxl), samolepilne folije, folije za car wrapping in vse potrebne pripomočke za aplikacijo teh folij. Barvne samolepilne folije za izrez v grobem delimo v dve skupini. In sicer poznamo monomerne in polimerne folije. Obe se razlikujeta po karakteristikah kot so obstojnost in namen uporabe.

 

MONOMERNE FOLIJE

Monomerne folije serija  500, ki so namenjene kratkotrajni uporabni v notranjih prostorih. Njihova obstojnost je okvirno ocenjena na 3 leta. Uporabljajo se za ravne ter gladke površine. Uporabne so za oblikovanje promocijskega gradiva, kot so plakati, panoji, nalepke,…. Dobavljive so v različnih barvnih odtenkih, ter v sijaj in mat izvedbni. Med monomerne folije pa spadajo še Fluorescentne folije te pa imajo 3 mesečno obstojnost.

 

POLIMERNE FOLIJE

Polimerne  folije so v primerjavi z monomernimi bolj obstojne, od 5 pa vse tja do 10 let.  Njihov spekter uporabe pa je s tem širši. Uporabljajo se lahko tudi v zunanjih prostorih, npr. za svetlobne table, kot tudi za avto nalepke. Ker so bolj fleksibilne od monomernih se jih lahko uporablja tudi na delno ukrivljenih površinah. Med polimerne folije spada serija 700, z 5-7 letno obstojnostjo, najdemo jih samo v sijaj izvedbah, razen črne in bele katere sta tudi v mat izvedbi.

Med polimerne folije prištevamo še odsevne/reflektivne folije (7 leta obstojnost, tehnologija easy apply za enostavno apliciranje), prizmatične folije (policija, gasilci) , folije za cerade (serija 1200), translucentne (serija 4500) ter peskane folije (crystal glass).

Slika, ki vsebuje besede besedilo  Opis je samodejno ustvarjen

Slika, ki vsebuje besede besedilo Opis je samodejno ustvarjen

 

Pred nakupom si moramo zastaviti nekaj ključnih vprašanj:

  • Za kakšen namen rabimo folijo?
  • Kako široko folijo želim? (obstajata dve osnovni širini 0,6m in 1,23m za serije 500/700, in 1,52m)
  • V kakšni izvedbi (sijaj, mat)?

 

Za natančnejši izbor barvnega odtenka vam priporočamo ogled barvne karte v kateri najdete vse možne barvne odtenke, ki so v prodaji. Barvno karo si lahko brezplačno prenesete na vaš računalnik s te povezave.

Lahko pa se oglasite v kateri od naših poslovalnic da si barve ogledate v živo. To opcijo priporočamo predvsem v primeru da se odločate za kakšne specialne odtenke barv kot so metalne in druge barve, kajti pri teh je prikaz realnega videza najboljši v živo.

 

 

cookie icon
Uporabljamo piškotke, da bi razumeli kako uporabljate spletno mesto in izboljšali uporabniško izkušnjo. To vključuje tudi personalizacijo vsebine in oglasov. Za urejanje ali odjavo uporabe piškotkov kliknite tukaj. Z nadaljevanjem ogleda spletnega mesta ali zaprtjem tega obvestila se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti

Spletna analitika

Oglasi

Spletni piškotki

Izberete lahko do 5 izdelkov za primerjavo:

    Primerjaj Zapri primerjavo